Chestionare platite online

Chestionare platite online

vineri, martie 28, 2008

romanul care l-a dat in judecata pe Dumnezeu


citind presa, azi am dat peste un articol in Romania Libera care m-a lasat masca! auzisem si eu de legi tampite de prin America, dar topul asta m-a dat gata!

Site-ul britanic Timesonline a alcatuit un top al celor mai ciudate 20 de procese intentate la nivel mondial. Printre acestea se numara un proces intentat lui Dumnezeu si cazul unui barbat acuzat ca a furat... o gara. Iata topul realizat de Timesonline:

1. In 2004, Timothy Dumouchel, din Fond du Lac, Wisconsin, a dat in judecata un post de televiziune, acuzandu-l de faptul ca sotia sa s-a ingrasat, iar copiii lui au devenit niste "lenesi dependenti de televizor". Dumouchel a declarat: "Cred ca motivul pentru care beau si fumez zilnic si pentru care sotia mea este supraponderala este faptul ca ne-am uitat la televizor in fiecare zi timp de patru ani."

2. In 2005, o femeie din Brazilia si-a dat in judecata partenerul pe motiv ca acesta nu reusea sa-i produca nici un orgasm. Femeia in varsta de 31 de ani din Jundiai sustinea ca partenerul ei, in varsta de 38 de ani punea punct raporturilor sexuale dupa ce ajungea la orgasm, fara a se mai procupa de partenera lui.

3. In 2004, un avocat din Germania, Dr. Juergen Graefe, a reprezentat o pensionara din St Augustin, in apropiere de Bonn, care primise o somatie prin care i se cerea sa plateasca impozite in valoare de 287 milioane de euro, desi venitul femeii era de doar 17.000 de euro. Avocatul a solutionat cazul cu o simpla scrisoare adresata autoritatilor. Cum legea germana ii da dreptul la un onorariu proportional cu cuantumul reducerii obtinute, Graefe a cerut un onorariu de 440.234 de euro, onorariu care a fost suportat de catre stat.

4. In 1972, Reginald Sedgwick din Yorkshire a fost dat in judecata sub acuzatia ca ar fi furat gara din Cleckheaton. Acuzatul, angajat al unei firme de demolari, ar fi daramat cladirea dezafectata si transportat molozul in scopuri oneroase.

5. In 2005, Curtea de Apel din Massachusetts a trebuit sa decida cand o tehnica sexuala este periculoasa. Procesul a fost intentat de un barbat care s-a ales cu o ruptura la nivelul organului genital in urma unui raport sexual pasional cu iubita sa.

6. In 2005, Marina Bai, astrolog rus, a dat in judecata NASA, cerand 165 milioane de lire sterline pe motiv ca proiectul Deep Impact "a stricat echilibrul universului".

7. In 2007, unui tribunal din India i s-a cerut sa decida daca prezervativul care vibreaza este o metoda de contraceptie sau o jucarie sexuala.

Pe locul 9 se afla procesul intentat de Frank D’Alessandro din New York, care a cerut 5 milioane de dolari pentru trauma suferita cand vasul de toaleta pe care il utiliza a explodat.

Locul 14 este ocupat de procesul intentat in 2005 de un roman, Pavel M., care l-a dat in judecata pe Dumnezeu. Barbatul, care a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, sustinea ca botezul este un contract intre el si Dumnezeu, astfel incat in schimbul rugaciunilor Dumnezeu s-a obligat sa-l fereasca de necazuri.Topul este incheiat de condamnarea la 1 an de inchisoare pe care a primit-o un barbat din Sri Lanka pentru ca a cascat in timpul procesului.

Niciun comentariu: