Chestionare platite online

Chestionare platite online

joi, martie 20, 2008

poluarea in Iasi


Zilnic, medicii Spitalului de Pneumologie diagnostichează cel puţin zece cazuri de astm bronşic. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că în ultimii zece ani, numărul cazurilor de acest fel s-a dublat. Poluarea şi chiar substanţele folosite pentru igienizarea locuinţelor favorizează apariţia lor. "Oamenii şi‑au schimbat radical stilul de viaţă. Sîntem expuşi la multe substanţe cu care corpul uman se obişnuieşte foarte greu. Este cert faptul că poluarea constituie un factor declanşator major al astmului, în special la indivizii predispuşi genetic. La Iaşi, sînt luaţi în evidenţă 1.500 de pacienţi cu astm bronşic", ne-a spus prof.dr. Traian Mihăescu, şeful Clinicii de Pneumologie. Medicii atenţionează că jumătate din cazurile noi sînt copii şi tineri. "În România nu se cunosc decît 50 la sută dintre cazurile de copii care suferă de astm bronşic, restul nefiind diagnosticate", a adăugat prof.dr. Mihăescu. (C.M.)

emblemele Iasilor

Primăria a trimis către Romfilatelia propunerile pentru emisiunea filatelică din proiectul "Iaşi 600". "În ce priveşte personalităţile care ar putea să apară pe timbre, acestea sînt Alexandru cel Bun, Alexandru Lăpuşneanu, Vasile Lupu şi Alexandru Ioan Cuza. Monumentele cele mai reprezentative sînt Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Golia, Biserica Trei Ierarhi, Universitatea Al.I. Cuza, Palatul Roznovanu şi Rîpa Galbenă. Dintre toate se vor alege 7 imagini – cinci pentru timbre şi două pentru plicurile personalizate prin care Primăria va purta corespondenţa", ne-a spus Cosmin Coman, directorul de strategii al Primăriei. Emisiunea va fi lansată pe 27 iunie, în cadrul Expoziţiei Mondiale de Filatelie de la Bucureşti. (F.L.)

Pentru o zi, Suceava va fi centru agriculturii ecologice


Evenimentul, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului, in colaborare cu Ministerul Agricuturii si Dezvoltarii Rurale, este structurat pe 4 sesiuni cu tematici distincte. Vor conferentia cercetatori si profesori de la Universitatea Ecologica din Bucuresti, Institutul de Cercetari Biologice Iasi, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau, reprezentantii Directiilor pentru Agricultura din toate judetele, specialisti ai Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, procesatori de materii prime ecologice din tara si din judetul Suceava, precum si consilieri si euroconsilieri din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.La dezbateri vor mai fi participa si fermieri, producatori de lapte ecologic, membri ai Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania - filiala Suceava, ai Asociatiei pomicultorilor din bazinul pomicol Falticeni, ai Asociatiei cultivatorilor de cartofi SUCIDAVA, dar si imprtatori si exportatori de produse ecologice.Seminarul se va incheia la finalul zilei, cu o masa rotunda, pentru concluzii.
"Agricultura ecologica- prezent si perspective de dezvoltare" este titlul Seminarului care va avea loc vineri, 21 martie, la Complexul Expozitional al Centrului Economic Bucovina-Salcea, din Suceava
sursa :www.amosnews.ro

review

aseara am mers in Arte Bar... ma intreb cum de nu am fost pana acum acolo! in fine... barul arata bine, preturile sunt studentesti, iar aseara dansatorii din Iasi au aratat inca o data ca o seara buna e o seara in care ritmul se combina cu dansul! muzica buna, atmosfera placuta. speram sa nu fie singurul eveniment de acest gen! nu fac reclama la bar, e pur si simplu parerea mea si cum m-am simtit eu. Cautam diversitate! :)