Chestionare platite online

Chestionare platite online

marți, mai 20, 2008

memorii din Facultate: Episode 1 - "un cacat cu diploma"

Ajungi in Facultate aerian si iesi, probabil, mai aerian. Dupa cum era vorba aia: "I was born intelligent! education ruined me!"... :) mai in gluma, mai in serios, cu totii am facut unele compromisuri pe durata in care am studiat. Si nu ma refer exclusiv la Facultate! si in Liceu sau in Viata! e la fel! de ce? raspunsul este: pentru nu sunt ca ei! pentru ca nu suport sa vad unul care copie, pentru ca nu suport ca unul care nu a invatat sa ia nota mai mare, pentru ca nu vreau sa merg la bere in fiecare seara si prefer sa citesc, pentru ca ei asculta manele/rock/rap/you-name-it, pentru ca ei au mai multi bani, pentru ca ei lucreaza/nu lucreza, pentru ca am nevoie de intimitate si caminul nu imi poate sa imi ofere asa ceva, pentru ca colegul de camera are o prietena care mie imi place mult/pentru ca nu pot suporta prietena colegului de camera, pentru ca suntem cu totii diferiti si de multe ori diferentele se bat cap in cap! de asta exista compromisurile... in engleza se zice:"If you can't beat them ... join'em!"... de multe ori am aplicat-o... de multe ori prefer sa nu o fac !
In Facultate am invatat... nu ma refer doar la materia de examene... am invatat ca de cele mai multe ori nu poti schimba un om, iar daca vrei sa schimbi ceva ... acel lucru trebuie sa fii tu insuti! Romanul are si el o vorba:"lupul isi schimba parul, da naravul ba!"- foarte adevarat! si inca una, pe care o uram cand eram mic: "cei 7 ani de acasa"... ei bine, am ajuns sa cred ca e mult mai profunda decat credeam!
Cum poti influenta un om sa isi schimbe obiceiurile? cum poti sa iti schimbi tu obiceiurile ? obiceiuri carora le-a trebuit atatia ani sa ajunga unde au ajuns... raspuns: le poti schimba ... dar greu si de multe ori in mai rau decat in mai bine!
Ca o fi diferenta de regiune geografica, etnica, ideologica, horoscopica care cauzeaza caracterele si comportamentele diferite si divegentele nu pot sa va spun... cel mai probabil exista studii despre acestea...ceea ce stiu este ca acestea exista si se resimt in grupurile care traiesc alaturi timp de cativa ani, ani in care ajung sa isi cunoasca pe cel de alaturi cu toate calitatile , dar si defectele lui!