Chestionare platite online

Chestionare platite online

joi, aprilie 22, 2010

Ecologizare Vadu Moldovei

"Rares Tataru - un stalp al comunitatii si un bun ecologist" :D
"Trupa de soc"
"cine se trezeste de dimineata umple camionu' de gunoi"
" Trebuie sa fii un exemplu pentru elevi... you got to get down and dirty"
"Dom' profesor ... da' cat tre' sa mai strangem?"
"un cuib cu trei oua mici printre mormane de gunoaie"
"uff... am mai strans un morman... mai stam putin?"
"jumatate-i plin... mai avem saci?"
"papuci, pungi, pampers, sticle, azbest, teracota... un aparat foto... hmmm"
"furnicile harnicute"
"no comment"
"dom' profesor! noi strangem degeaba... peste 2 saptamani va fi la fel ca inainte!"
Sa speram ca nu...

Salut! in sfarsit mai postez si eu cate ceva... Cu prilejul Pseudogrevei Profesorilor, profesorii Scolii Vadu Moldovei Nr.2 au organizat o actiune de ecologizare a malurilor raului Moldova. La aceasta actiune au participat toti elevii claselor V-VIII alaturi de profesorii diriginti (si prietenul meu bun Rares Tataru - nu te-am uitat fratica :D ).
Am primit sprijinul Primariei Comunei Vadu Moldovei prin punerea la dispozitie a unui microbuz scolar, a unui camion cu care au fost ridicate deseurile, saci menajeri si manusi chirurgicale. Totusi, cred ca se putea oferi si un ceai cald elevilor (a fost frig, a batut vantul, iar elevii erau uzi la picioare din cauza picaturilor de roua depuse pe iarba din dimineata rece de 21 aprilie) sau macar o incurajare si o apreciere din partea domnului primar (parerea me! :P). Imaginile vorbesc de la sine. Eu am un sfat pentru Primarie... inaspriti amenzile pentru depozitarea ilegala a deseurilor pentru a nu mai fi nevoie sa iesim cu acesti copii sa curatam zona de parca ar fi o traditie nationala. Nu doar lipsa de educatie a cetatenilor e de vina pentru mormanele de gunoi adunate pe malurile Moldovei ca piramidele din Egipt ci si indiferenta sau lipsa de implicare a autoritatilor (nu critic doar Primaria in acest sens, critic si Politia Romana).
Vreau sa felicit pe toti acesti copii minunati care au participat la aceasta actiune de ecologizare! sper ca aceste imagini sa fie un model pentru altii si sa ne faca pe toti sa nu mai aruncam gunoiul pe unde apucam. Acesti copii si-au invatat lectia pe spinarea altora. Asa vrei sa invete si copiii tai?