Chestionare platite online

Chestionare platite online

joi, aprilie 22, 2010

Ecologizare Vadu Moldovei

"Rares Tataru - un stalp al comunitatii si un bun ecologist" :D
"Trupa de soc"
"cine se trezeste de dimineata umple camionu' de gunoi"
" Trebuie sa fii un exemplu pentru elevi... you got to get down and dirty"
"Dom' profesor ... da' cat tre' sa mai strangem?"
"un cuib cu trei oua mici printre mormane de gunoaie"
"uff... am mai strans un morman... mai stam putin?"
"jumatate-i plin... mai avem saci?"
"papuci, pungi, pampers, sticle, azbest, teracota... un aparat foto... hmmm"
"furnicile harnicute"
"no comment"
"dom' profesor! noi strangem degeaba... peste 2 saptamani va fi la fel ca inainte!"
Sa speram ca nu...

Salut! in sfarsit mai postez si eu cate ceva... Cu prilejul Pseudogrevei Profesorilor, profesorii Scolii Vadu Moldovei Nr.2 au organizat o actiune de ecologizare a malurilor raului Moldova. La aceasta actiune au participat toti elevii claselor V-VIII alaturi de profesorii diriginti (si prietenul meu bun Rares Tataru - nu te-am uitat fratica :D ).
Am primit sprijinul Primariei Comunei Vadu Moldovei prin punerea la dispozitie a unui microbuz scolar, a unui camion cu care au fost ridicate deseurile, saci menajeri si manusi chirurgicale. Totusi, cred ca se putea oferi si un ceai cald elevilor (a fost frig, a batut vantul, iar elevii erau uzi la picioare din cauza picaturilor de roua depuse pe iarba din dimineata rece de 21 aprilie) sau macar o incurajare si o apreciere din partea domnului primar (parerea me! :P). Imaginile vorbesc de la sine. Eu am un sfat pentru Primarie... inaspriti amenzile pentru depozitarea ilegala a deseurilor pentru a nu mai fi nevoie sa iesim cu acesti copii sa curatam zona de parca ar fi o traditie nationala. Nu doar lipsa de educatie a cetatenilor e de vina pentru mormanele de gunoi adunate pe malurile Moldovei ca piramidele din Egipt ci si indiferenta sau lipsa de implicare a autoritatilor (nu critic doar Primaria in acest sens, critic si Politia Romana).
Vreau sa felicit pe toti acesti copii minunati care au participat la aceasta actiune de ecologizare! sper ca aceste imagini sa fie un model pentru altii si sa ne faca pe toti sa nu mai aruncam gunoiul pe unde apucam. Acesti copii si-au invatat lectia pe spinarea altora. Asa vrei sa invete si copiii tai?

marți, aprilie 13, 2010

Rromania

Textul nu imi apartine insa il sustin in toate punctele de vedere. Nu sunt rasist, sunt doar patriot.

Lanţul e de aur,

România nu mai ştim prea sigur ce mai e şi a cui. Realitatea demografică s-a schimbat brusc, ca o furtună sosită din senin. Sîntem sub ocupaţie, dar nu se vede nici o armată. Sîntem colonizaţi de o populaţie certăreaţă şi nesimţită, venită din nici o stepă, adusă de nici un avion. O populaţie care a evoluat în interiorul corpului naţional, ca fetuşii din Alien, şi care iese acum prin burtă, urlînd din toţi bojocii: "Am avere, am valoare!"
E ca şi cum undeva, în secret, cineva ar fi dat drumul la o maşină de mîl uman care acoperă încet-încet naţiunea lui Sadoveanu, a lui Eliade şi a lui Nichita... Incubatoarele de incubuşi din cartierele periferice, fabricile de cetăţeni ale lui Ceauşescu, tradiţia celor 15 copii în sălaşele de nomazi, cine mai ştie? Lumea de pe stradă nu mai e cea pe care o ştiam din copilărie. Tata Ioan şi Tanti Mimi, familie veche, cu casă în Cezar Bolliac, făcută la 1870, au lăsat în urmă un copil, care a mai făcut un copil, blond şi bucălat şi bine crescut, cu care mă jucam acum 40 de ani. Pînă la urmă, a plecat în străinătate, la studii şi nu s-a mai întors niciodată. La fel, jumătate din stradă: urmaşii burgheziei care a avut timp să dospească elite. În locul celor dispăruţi, au apărut rufele colorate întinse la uscat şi boxele scoase pe fereastră.. În locul bunicii care ne spunea să nu scuipăm pe jos, s-a aşezat bunica ce-şi trimite nepoţii după băutură.
Peste tot miroase a moarte prin sufocare: e ca şi cum o prezenţă grea şi absurdă s-ar fi aşezat peste cerul nostru, peste felul nostru de a fi, peste ce credeam că e bine şi mai ales peste ce credeam că e frumos. Cefele groase nu mai sînt de mult buletinul de identitate al bulgarului: cetăţeanul român, cu lanţul de-un kil jumate, îi bate acum obrazul profesorului care se căzneşte să-i educe odrasla: "Bine, bre, crezi că eşti tu mai dăştept? Ia să văd ce maşină ai!". Noul domn Goe nu mai e nici măcar simpatic: e viitor combinator şi dealer de droguri, viitor culturist, viitor ce vreţi voi, în afară de viitorul ţării lui, care se va mulţumi, de la un punct, doar cu trecutul..

Despre România, alternativa Caragiale nu mai are ce spune. Populaţia care ne înlocuieşte nu mai e nici măcar ridicolă. E dincolo de asta, în sensul cel mai rău şi primitiv cu putinţă. Scriitorul nu mai poate face nimic: e nevoie de etolog, de veterinar, de dresor.

Acum cîteva zile, am văzut la Craiova parada acestei Românii Noi, triumful Mafiei înhămate la coşciugul lui Caiac, în semn de veşnic respect pentru o viaţă de crimă şi muşchi în sînge... Oamenii ăia care dădeau ordine poliţiei se pregătesc să dea asaltul final, spre puterea oficială, după ce au pus mîna pe cea simbolică: ascultăm muzica lor, ne refacem reperele după valorile lor, sîntem călcaţi de maşinile lor. Undeva, departe, Uniunea Europeană şi moda corectitudinii politice ne învaţă să mulţumim frumos pentru asta şi să ne ştergem la gură. Am fost o naţiune, devenim o sumă de triburi. Sîntem o ţară ocupată de hoarde sosite din pîntece de mame eroine. O ţară pusă la respect cu pumnul plin de tatuaje, o ţară în care fiul naiv şi sărac al ţăranului (cîţi or mai fi aşa) îşi face educaţia din textele de pe Taraf TV şi meseria de la şuţii cu care se întîlneşte la Gara de Nord, cînd se dă jos din autobuz.
Marginea lumii s-a răzbunat dînd buzna în centru, pusă pe jaful identităţii naţionale, întocmai ca barbarii care năvăleau în Roma, surprinşi că localnicii n-au puterea să lupte.
Ţara cea nouă, care vine peste noi, nu mai are nevoie de ce-am strîns în muzee şi-n cărţi.
Dar se va bucura, un pic, de efortul nostru. Cartea de română se poate retrage în privata din curte, unde îşi va îndeplini ultima menire, neprevăzută de nici un critic. În locul ei, discurile cu manele rămîn să sfideze eternitatea. Cu ele nu poţi să te ştergi la fund.

Chiar dacă ai vrea.

Lucian Mîndruţă

luni, aprilie 05, 2010

Confesiuni Sonore


sursa:
http://forum.urban-works.org/confesiuni-sonore-brain-t7074.html?sid=607557c7ee2880733a0214c57691c0d3


[9,16,30 Aprilie, 7Mai] Confesiuni Sonore @ Brain IASI



Evenimentul “Confesiuni sonore” reprezinta o insiruire de 4 episoade muzicale ce construiesc prin complementaritate si ritmicizare o idee unitara.

Organizatorii evenimentului, Radu G. Paladi si Stefan Juravle, sunt de parere ca flexibilitatea unei selectii si abordarea dezinvolta a genurilor muzicale dar care sa urmeze o structura conceptuala, omogen creata, ridica valoarea unei seri muzicale.
Asadar scopul evenimentului este de a promova o abordare lipsita de rigiditate si de monocromie a unei seri muzicale.

Cu totii avem un album intreg de preferinte muzicale si o lista de prieteni in care sa gasim cel putin unul cu care putem discuta despre fiecare coltisor sonor.
Sub umbrela scopului enuntat, conceptul evenimentului reprezinta materializarea discutiei de preferinte, intr-o maniera complementara dintre doi indivizi, in sincere confesiuni sonore.

Urmarind programul unei nopti muzicale ce progreseaza logic cu o parte introductiva (warm up), una caracterizata de ritmuri de dans (main) si in final o parte ce ne invita spre relaxare, fiecare seara va avea un caracter de unicitate fiind compusa din alaturarea a 2 abordari diferite ale unei liste vaste de genuri muzicale.

Avand in vedere aspectul de unicitate al fiecarei nopti si abordarea lor coloristica, organizatorii s-au gandit sa le numeasca ca pe tablouri, iar cum fiecare tablou ne sopteste subtil o poveste, am abordat prezentarea intr-o maniera proprie cinematografiei.

In final sunt 4 nopti, 4 tablouri, 4 prieteni ce se vor exprima prin 4 confesiuni sonore.